fredag 8 januari 2010

badkar och kamin

I dag på förmiddagen var vi och träffade vår TrivselhusMaria och gick igenom alla val vi måste göra inför beställningen av huset.

Vi har valt allt från vilken färg det ska vara på betongpannorna på taket till hurdana handtag vi ska ha på innerdörrarna till hur golvlisterna ska se ut. Vi har valt till och valt bort lite saker t.ex. så valde vi bort ett extra handfat i badrummet och en kamin men la till en skiva bakom gipset i väggarna och ett badkar...

Ytterligare en ny version av ritningen är beställd - med den nya layouten på badrummet och en sänkning av garaget - och så snart kommunen fått den hoppas vi att bygglovshanteringen ska ta fart så att vi kan komma igång med det här projektet snart!

Vårt första möte med Maria var i september 2008 - bara några dagar innan Ester föddes - det är rättså länge sedan och vad har vi åstadkommit sedan dess?

Kortfattat så har vi fått tomten styckad.

Lite långrandigare förklarat så har vi fått kommunen att upphäva en stadsplan och tillsammans med Lantmäteriet skriva om den för vår tomt och åberopat en undantagsregel för att kunna stycka tomten i två på 653 kvm var fastän minsta tomtstorlek egentligen är 700 kvm i vårt kvarter. Vi har fått en tomtbeteckning och en adress - vilket lett till att mina föräldrar fick byta adress (vi fick den som de hade innan tomten var styckad)... typ.

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...