fredag 27 mars 2009

puffar, puffar, puffar...

Igår var vi på en föreläsning med Birgitta Klang (som bl.a. är BVC-sköterska, författare och barnpsykoanalytiker) som handlade om gränssättning. Mycket intressant för småbarnsföräldrar som oss.

Hon drog bl.a. ett exempel på hur ett barn kan helt ta kontrollen över sina föräldrar och spela ut dem mot varandra vid en enkel situation som vad man ska äta till frukost. Flickan i exemplet ville ha jordgubbsyoghurt - vilket inte fanns hemma - och det slutade med att föräldrarna tjafsade om vem som borde ha sett till att det fanns hemma istället för att resolut ge flickan valet mellan Corn Flakes med mjölk och skogsbärsyoghurt.

Här hemma får Folke alltid valet mellan macka, gröt eller yoghurt med puffar till frukost. Många mornar äter han först en macka och sedan lite gröt eller yoghurt efter. Väljer han yoghurt så är sedan frågan vilken slags puffar han ska ha i den. De runda puffarna introducerades för första gången idag och var en succé men fråga är alltid ska det vara...
Stora puffar (Havre Fras)?
Små puffar (Rispuffar)?
Runda puffar(Cheerios)?
...eller några av varje sort!

Ester har börjat få gröt och hon gapar glatt som en liten fågelunge tills gröten är slut och slugar gärna lite fruktpuré efteråt också. Hon får vänta lite med puffar men kommer antagligen gilla dem även hon när den tiden kommer.

Det är skönt att både Folke och Ester gillar att äta frukost, det är ju dagens viktigaste mål!

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...