fredag 20 mars 2009

Förra veckan snö - nu verkar våren vara på antågande!

Förra veckan skottade jag bort 2 dm snö och det var vitt, vitt, vitt... Nu är snön borta och det är barmark, torra vägar och man försväntar sig att stöta på både tussilago och krokus vilken dag som helst. Vad fort det går!

Häromdagen blev det 22 grader varmt i vårt uterum (som förvandlats till förråd under vintern) mitt på dagen när solen låg på. Folke var där ute och lekte och hade jättekul. Han var ute men ändå inne. Skönt för mig som hade honom i ett väl avgränsat område och inte behöver ha 100% uppmärksamhet på honom hela tiden. Ester satt nöjd i vagnen och tittade på.

Även igår var Folke där ute och lekte lite, det var inte lika varmt då tyvärr, bara 10 grader. Men det kommer...

Ett annat vårtecken är säsongens, och i Folkes fall även livets, första fläskläpp. Han stöp i backen på asfalten här utanför. Första dagen var det rättså synd om honom, det var obehagligt att äta och så, men nu verkar han ta sin skada med ro.

Fåglarna kvittrar, det är ljust på mornarna och när solen skiner så värmer den! Härligt!!

1 kommentar:

Holmsundarna sa...

Tog det nästa två år för det första fläskläppen! Han har haft tur. Albin hade slagit ut en tand, klistrat igen ett stort jack bakhuvudet samt haft ett stort antal präktiga bulor innan dess. Trevlig helg och kramar till stora tjejen.

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...