onsdag 1 oktober 2008

Redan onsdag och oktober...

...och Ester har funnits i vår familj i tolv dagar.

Vad fort man vänjer sig vid ett nytt skede i livet. Det är helt normalt att vakna flera gånger per natt och amma henne; att byta de små blöjorna på Ester och de betydligt större på Folke; att Folke är på dagis; att jag ska vara mammaledig i ett år till...

I lördags var Folke piggare så vi åkte iväg till Arninge på förmiddagen för att titta på vagnar samt kakel och klinker. Eftersom vi var ganska sena i starten hann vi bara med Babyland. Kakel och klinker får vi ta en annan dag.

På vägen hem åkte vi förbi hos Jonas och Anna och fick fika, Folke och Matilda lekte. Det var så trevligt att vi blev kvar där hela eftermiddagen och kvällen och fick middag. Vi var inte hemma förrän vid halv två - inte en helt optimal tid för trötta småbarnsföräldrar. Folke hade vi bäddat ner i deras resesäng så han hade somnat i nästan vanlig tid efter att ha badad badkar med Matilda. Ester betedde sig som vanligt, åt, bajsade och sov.


I söndags var vi ute i trädgården på förmiddagen. Jag och Folke plockade äpplen och Mårten tvättade bilarna. Medan jag klippte delar av gräsmattan så hjälpte Folke pappa att tvätta bilen och tog sedan itu med sitt eget fordon - trehjulingen.



Medan Folke sedan sov efter lunchen kom Johan & Maria och Lovisa och hälsade på med ett stort lass muffins av olika storlek och smak. Mums! Ester fick en ny outfit i brunt och gult - så hon blev en liten humla. När de hade åkt hem så fick Ester bada - hon var inte helt nöjd med det.



















Efter middagsvilan i vagnen vaknade Folke ledsen, grinig, skrikig och allmänt rastlös. Mårten och jag gick och bar runt honom och försökte hjälpa honom att komma till ro med sig själv,men det var inte lätt. Mårten lekte med honom nästan hela eftermiddagen medan jag tog hand om Ester. En förälder per barn - det är lagom med två stycken!På kvällen ville Folke inte sova utan var vaken länge. Han pendlade mellan att vara glad och grinig. Tillslut somnade han i vår säng brevid Mårten. Då var klockan över tio på kvällen, så i måndags var det inte läge att gå till dagis. Folke var för utröttad och behövde en dags återhämtning från både febern i början av helgen och sömnbristen mot slutet. Mårten var hemma tillsammans med oss men hade en hel del jobb att göra. Så medan Mårten satt och försökte jobba ikapp lite vid köksbordet så var Folke och jag på övervåningen och städade på förmiddagen. Ester sov nöjd i vaggan - hon gör inte så mycket väsen av sig.

Igår var Folke på dagis och på förmiddagen fick Ester och jag besök från BVC. Ewa kom och hälsade på. På torsdag ska vi ner till henne och väga/mäta Ester. Eftersom den lilla dotterna verkar ha ett sånt stort sugbehov tyckte Ewa att vi kunde prova att ge henne nappen när hon mest vill snutta. Sagt och gjort... och vilken hit! Hon gillade nappen och sög på den för glatta livet. På eftermiddagen kom morbror Johan och hjälpte till lite. Han klarar galant av att ta hand om två barn på samma gång. Vilken kille!! Framåt kvällskvisten kom familjen Milton förbi också för att hälsa på Ester. Båda Folke och Jonathan hade redan fått hoppa i sina pyjamasar och Isac hade en ny fin Spidermantröja!



Både igår och idag är Folke på dagis, men imorgon och på fredag ska han vara hemma - då är det planeringsdagar på dagis.

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...