söndag 3 februari 2013

Februari är här...

I fredags hade vi lektioner hela dagen och hann med mycket i klassrummet. Eftersom alla väderprognoser indikerade att lördagen skulle bli regnig ställde vi in den planerade utflykten till kusten och bestämde istället att vi skulle gå på bio allihop. Eleverna misstyckte inte eftersom de fick både sovmorgon och tillfälle att shoppa...

Så igår träffade vi våra svenska elever -utom ett par som var lite krassliga - och några av de spanska ungdomarna i köpcentret som ligger alldeles utanför Lugo - As Termas - vid 15:30, och gick på bio. Eftersom alla filmer här är dubbade valde vi att gå på en animerad film som kanske är lite lättare att hänga med i för våra elever. Valet föll på ¡Rompe Ralph! eller som den heter på svenska Röjar Ralph!
Flera av eleverna hade förstått mer av filmen än vad de trodde att de skulle göra, och som med alla Disney-filmer var det givetvis bra. En gullig historia.
Det var inte fullsatt i  den onumrerade salongen utan gott om plats.
I går kväll vad jag och Katarina hembjudna till José - som är en av de spanska lärarna som är med i utbytet - och hans familj tillsammans med Juan Carlos och hans fru Rosa. Vi fick gott om mat - som alltid i Galicien. Först lite plockmat med bl.a. mormoderns hembakta bröd och hemgjorda empanada, sedan fick vi fisk eller kött och till efterrätt en slags ostkaka. Måltiden ackompanjerades av livliga samtal...
Juan Carlos, Rosa, jag, José, María José, Leticia och Katarina
I dag har vi också ätit hos en spansk kollega, vi fick söndagsmiddag hemma hos Pilar, som är studierektor på skolan och också inblandad i ett annat utbyte vi har med eleverna som läser Natur.
Hos Pilar blev vi bjudna på havets läckerheter, först en soppa med purjolök och musslor, efter det stora räkor och krabba, efter det ris med någon slags havskräfta eller hummer - bogavante. Jag som inte är så förtjust i havets läckerheter åt av allting och tyckte att det var gott (förutom musslorna i soppan, men soppan i sig var god).
Till efterrätt bjöds vi på godsaker som är typiska  för den här tiden på året, filloas (som är pannkakor) och orejas de carnaval (som är tunn kavlad och sedan friterad deg).
Pilars make Juan - kocken
Katarina, Juan, Antía och Pilar
Vi promenerade hem till hotellet från Pilar - en promenad på ca 20 minuter - precis när det började skymma vid halv-åtta-tiden. Det var jättevackert. Jag fotade lite medan jag gick så de blev inte helt skarpa...
Skolan i skymningsljus
Vi har också sett ett vårtecken här idag, kamelian har börjat blomma och mimosan börjar också knoppas...

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...