söndag 20 maj 2012

torsdag/fredag/lördag

Åh, det är härligt med långhelg! I torsdags var det Kristi Himmelsfärdsdag och alla var lediga. Farmor Ingrid kom från Linköping på eftermiddagen för att hälsa på några dagar.

Ester inledde dagen med att läsa högt ur mitt spansk-svenska lexikon i fick-format för sin låtsaskompis Sara.
 
När farmor äntligen kom spelades det fia med knuff en liten stund (tills Folke fick tok-spel och blev sur, skrek, blev okommunicerbar och sprang och stängde in sig i sitt rum - ibland är det inte så lätt att veta vad som upprör en femåring!)
 
 
På kvällen fick ungarna för sig att de skulle sova på nedervåningen, i bäddsoffan, i varsin koja... de började såhär, men det slutade med att Ester sov i sin säng och att bara Folke sov i soffan - tillsammans med pappa Mårten.
 
I fredags jobbade Mårten "några timmar" medan vi började dagen med frukost. Syskonen åt parallell-yoghurt...
Sedan fortsatte vi förmiddagen med att bygga lego. Legobyggandet avslutades med att jag och farmor satt på golvet i Folkes rum och letade specialbitar medan Ester och Folke hade förflyttat sig till köksbordet där de påbörjat nästa projekt: att pärla pärlplattor.

Lunch åt vi i Sollentuna Centrum. Barnen och farmor åt sushi och jag en god sallad med fetaost och oliver. På kvällen grillade vi och bjöd in grannarna (dvs mormor och morfar) också. Jag somnade tillsammans med barnen nere i bäddsoffan (där de återigen ville sova, denna gång utan kojor dock). Jag vaknade till när grannarna hade gått hem och svärmor gått och lagt sig. Då satt Mårten och tittade på TV och, visade det sig i morse, hade sedemera somnat framför TVn och sov där hela natten. Man vet aldrig i vilken säng, eller soffa, man vaknar eller somnar i, i det här huset...

I dag är det ju lördag så jag och Ester gick på familjejympan på F&S på förmiddagen och träffade "stora Adam" och hans mamma Åsa där. Barnen ville leka och Åsa behövde gå en sväng i Stinsen, så Adam följde med oss hem och åt lunch, lekte och badade.
Ester och Adam koncentrerar sig på sin korv och potatis...
 
badande barn med bubbel och ankor
Folke var på kalas hos Oskar, som fyller 6 år, och efter kalaset kom pappa Mårten hem ensam. Då hade Folke följt med dagiskompisen Benji hem för att leka. Hans lillasyster Emmi undrade om inte Ester ville komma också. Adam hade hunnit åka hem så Ester gick över till Benjamin och Emilia hon med och dagen slutade med att vi alla blev bjudna på middag hos Nina och Yunus tillsammans med deras grannar, Maria, Rickard och Ellen. Mycket trevligt!
3xE - småtjejerna sitter och myser i TV-soffan
♥ Ester ♥ Ellen ♥ Emilia ♥


Oj! Vad göra? Vi spillde Baileys. Maria och Nina löste lätt problemet...
Ester (som spillt lite, lite, vatten på sin tröja) och Maria kollar bilder på telefonen.
Nina kollar om Ester har nån glad-knapp - det ser så ut!
 ...och fantastiskt nog så har vi en hel dag kvar på helgen.
Det är bara lördag idag!

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...