måndag 7 november 2011

Tremänningar och Linköping

Veckan som gick var det höstlov för skoleleverna i Sverige. Vi som är lärare hade dock studiedagar halva veckan och höstlov endast torsdagen och fredagen. Så i måndags var jag och mina kollegor och besökte språklärarna vid Nacka gymnasium på förmiddagen och var på Älvsjömässan på eftermiddagen - Skolforum. I tisdags var det engelskmöte och sedan har jag satt omdömen, planerat, rättat och sånt... I onsdags efter lunch "tog jag lov" och åkte och hämtade min kusin och hennes killar på Bromma flygplats. Det var länge sedan vi sågs och våra barn - tremänningarna eller sysslingarna eller a-kusinerna - hade aldrig träffats tidigare. Vi åkte direkt till förskolan och hämtade Folke och Ester. Jag bjöd på (en mycket sen) lunch och så var de kvar och åt middag på kvällen. Ungarna lekte hela tiden - de verkade ha kul, trots ålderskillnaderna. Ester är yngst med sina tre år och Ludvig, som är nio år, är äldst.

Hela familjen sov hos grannarna - mina föräldrar alltså - och sedan kom de hit på torsdagen och åt frukost innan de begav sig av in till Hufvudstaden där de skulle bo på Af Chapman och tillbringa resten av höstlovet.
Oscar, Ester och Ludvig
Ester var som ett klistermärke / fotboja på Ludvig. Han blev snabbt favoriten.
Pappa Fredrik

Kusin Cathrine och alla ungarna...

hela familjen Söderström
Johan och Ullis kom och åt middag också.
Innan de vandrade iväg ner till pendeltåget kom vi ihåg att ta en gruppbild på tremänningarna. Det var inte helt självklart att alla skulle titta in i samma kamera samtidigt...
Ludvig, Ester, Folke & Oscar
 

...glada var de i alla fall!
Hej då kusin!
När vi vinkat av släkten packade vi ihop oss och for iväg till Linköping och hälsade på farmor och Lasse över helgen. I fredags åkte Mårten iväg och bytte till vinterhjul på bilen och passade på att tvätta den också. Jag och barnen åkte till min kompis Frida och hälsade på. De förbereder i trädgården för att dränera husgrunden, så det var grävande och klippande som stod på deras agenda. En snabbvisit blev det, trevligt!

 
I går kväll hade vi ljusfest i växthuset. Alla tomatplantor, gurkor och chili var bortstädade och istället fick vi plats att sitta och mysa till skenet av både ljus och fotogenlampa medan trädgården lystes upp av marschaller.
Folke, farmor och Ester förbereder lite.
Marschallerna tänds.
Lasse kommer med aperitifen - korv med bröd...
 

Fotogenlampan (l)justeras.
  
För att undvika bråk om vem som ska sitta på den höga stolen så monterade Mårten och barnen bort baby-bygeln på en andra barnstolen - så den blev lite "vuxnare". Nu är det OK att sitta varannan dag på den och varannan dag på den andra. Phu! (särsklit som IKEAs AGAM tydligen inte säljs längre. Första lösningsförslaget var att köpa en stol till...)
Folke och Ester hjälper pappa att skruva.
höstig äppelpaj

Fastän det redan är den 6 november kan man inte säga att vintern har kommit ännu... det är fortfarande höst, och en ganska så mild sådan. Och vad passar bättre på hösten än en äppelkaka? Farmor bakade en till fikat på äpplen från grannen Eva.

Barnen har tittat en hel del på Tom & Jerry under helgen (och spelat spel på våra telefoner... vad ska det bli av dem?) Jag undrar om det inte var Lasse som hade roligast...

Ansiktsmålningarna från lördagens besök på Flygvapenmuseet överlevde natten och resterna av både Esters rosa/lila fjäril och Folkes spindel kunde skönjas även idag.

 

I dag hann vi även med att prata med faster Stina över SKYPE. Hon är på Bali och läser samtidigt en distanskurs på universitetet. Det verkar inte gå någon nöd på henne där...

Lasse, farmor, Folke och Ester pratar med Stina.
Vi kom iväg hemåt ganska sent idag, inte förrän vid halv fem-tiden. Ester, som hade somnat i soffan framför Tom & Jerry efter lunchen, var piggelin och satt till en början och sjöng i baksätet. Folke sov, jag somnade och sedan slocknade även Ester. Det blev rätt så sen nattning idag på grund av detta. Jag hoppas att de (och jag) inte är allt för trötta i morgon då vi ska upp tidigt eftersom förskola och jobb väntar på oss...

Mårten avslutade kvällen med att ta itu med ett "överhängande måste" - skjortstrykningen! Jag tror att det gick lättare än vad han hade befarat eftersom både Folke och Ester både ville hjälpa till och satt som ivrigt påhejande publik medan han strök. Så nu klarar han sig ett tag till...


God natt! Nu är det verkligen dags att sova... det har redan hunnit bli "i morgon". Zzzz..z...zz.z...

2 kommentarer:

Rosa sa...

¡Hola! Llevaba unas semanas sin mirar tu blog así que no me había enterado del enlace traductor. ¡Muchas gracias! Tack, tack!
Besos para todos,
Rosa

Unknown sa...

Rosa, aunque la traducción no es la mejor tal vez puedes entender un poco más... Un abrazo!

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...