torsdag 11 februari 2010

Vad ska man göra?

Sedan vi möblerade om har Sture (katten) börjat kissa i Folkes säng... I tisdags var jag och köpte en ny madrass och nu när vi skulle lägga Folke hade katten krupit in under täcket och kissat, för tredje gången. Fa-aan!

Det går ju inte att ha katten kvar om han ska hålla på så. Kanske är det ommöbleringen som gjort honom lite nervös eller så är det för mycket snö ute, men han har ju sin låda som han knappt använder.

Första gången trodde vi att det var för att han hade bajsat på lådan och inte ville kissa där också - och att han då tog Folkes säng i stället. Då lyckades han kissa där det låg plastad frotté så madrassen blev inte blöt. Andra gången tänkte vi att det kanske hade luktat kattkiss i alla fall om madrassen och att han därför hade kissat igen. Då var det bara att slänga ut madrass och täcke och allting. Jag åkte och köpte en ny madrass...

Idag var lådan ren och madrassen ny... det finns inget att "skylla" på.

Vi har inte råd att köpa ny madrass till Folke hela tiden. Vad ska vi göra - finns det nåt sätt att få honom att sluta eller är enda alternativet avlivning?!?

2 kommentarer:

Unna dig alltid sa...

Hjälp, jag tycker verkligen synd om er. Förstår att ni givetvis älskar eran katt men det går inte att köpa nya madrasser hela tiden och kattpink luktar verkligen hemskt!

Försöka googla på nätet efter tips, jag känner igen att jag hört om detta problem tidigare. Kan mycket väl bero på ommöblering men har ni försökt att hålla dörren stängd till Folkes rum tex? Tydligt markera att detta är fel? Kan du byta typ av kattlåda? Låter som att katten vill pinka in reviret.

Lycka till! Kram

Unknown sa...

@ Lina: Tack! Tyvärr finns det ingen dörr till Folkes rum att hålla stängd... och nu har han gett sig på Esters säng också...

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...