torsdag 2 januari 2014

Gott Nytt År!

Dagen innan nyårsafton var jag på ICA Maxi och trängdes med en massa andra hugande nyårsfirare. Mårten och barnen tog en promenad bort till Helenelunds Centrum och köpte oxfilé i köttbutiken där. På kvällen åt vi tacos (Folke hade valt maten) med mormor och morfar.

Folke och mormor spelade lite kort efter maten och Ester gick runt och fotade... både sig själv och andra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 På självaste nyårsafton grillade vi korv till lunch tillsammans med Katta, Jonas, Liv och lille Noah. Det var jättemysigt. Sedan gick vi in och fikade så att tjejerna fick leka lite. När Katta undrade om jag hade varit lika ljus som Folke och Ester är när jag var liten plockade jag fram mina gamla pass för att visa att jag alltid har varit rätt så mörkhårig. Dessa tog sedan Liv och Ester hand om när de lekte att de var ute och reste...
 
 
Liv och Ester kolla in Esters pysselnagellack
 
Noah blir lite rädd för pappan/tigern
På eftermiddagen kom familjen Englund och Victor hit och vi förberedda vår nyårsmiddag tillsammans. På menyn hade vi snacks och ett fyrtal olika snittar till förrätt, helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och två såser (eg. tre  - två olika bea och Mårtens hemmagjorda). Till efterrätt blev det gino med vaniljglass. Barnen åt pepparkakshus också.
Victor ville nog inte vara med på bild...
Bertil piffar till förrättssnittarna
skål
Simon, Folke och Isak - tre små rutiga killar!
Victor, Bertil och Mårten - tre välklädda herrar!
Vackra damer!
Vid barnbordet serverades det spett med köttbullar och korv!
 
 
 
Kocken penslar hasselbackspotatisen
Vuxenbordet, men den, för kvällen, nyårspimpade lampan
 
Ester hjälpte till att göra gino till efterrätt
 
 
 
Petra kolla facebook...
 
Alla, barn som vuxna, var vakna till långt efter tolvslaget och vi gick inte och la oss förrän vid tre-tiden. När fyrverkerierna var avklarade började killarna titta på TV och vi vuxna skålade i champagne!
Gott Nytt År - 2014!

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...