lördag 4 september 2010

smaskiga scones

I dag vaknade Ester klockan sju - detta trots att hon var vaken mellan ett och två i natt - så vid kvart över sju var det bara till att stiga upp med henne. Då hade hon suttit och ritat på golvet nedanför min säng ett tag och så fort jag blundade sa hon "Mamma daka, de mojon (Mamma vakna, det är morgon)".

Vi har tittat på "Fem myror är fler än fyra elefanter" och bakat scones till frukost. Nu har även Folke vaknat och nu är det "Pippi som hittar en spunk" som gäller som sysselsättning.

Dessa scones är lätta att göra (precis som scones brukar vara) men, tycker jag, en liten gnutta godare än vanliga scones - lite mer mättande och mer som riktigt bröd...

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda 4½ dl fullkornsdinkel, 2 dl fiberhavregryn, ½ dl krossade linfrön med ½ tsk salt, 1 msk bakpulver och 10 st finhackade torkade aprikoser. Rör ner 3/4 dl flytande smör och 2½ dl naturell yoghurt. Arbeta ihop allting till en deg. Dela degen i 16 delar och platta ut varje del till en ca 1 cm tjock rund kaka. Grädda i ca 10 minuter.

Lycka till!

1 kommentar:

♥ Pernill@ sa...

Stort G*R*A*T*T*I*S
DU VANN EBBA ringen hos MiNiMi Design.
Maila mig pernilla@minimidesign.se

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...