tisdag 4 augusti 2009

En augustidag hemma med båda barnen

Morgon
Vi vaknade vid åtta, gick ned och bytte bort de kissiga nattblöjorna och åt frukost. Både Folke och Ester åt gröt ute på verandan. Medan jag plockade undan i köket och satte på diskmaskinen lekte Ester med några böcker och Folke tittade på Musses Klubbhus på Playhouse Disney.

Förmiddag
Bytte bajsblöja på Folke. Sedan hade Ester trappträning upp till övervåningen så då var vi där uppe ett tag. Lyssnade på musik "Du får inte stoppa köttbullar i näsan Markus" och byggde en koja. Jag packade alla kläder jag ska skänka bort i papperskassar medan Folke hoppade lite i våra sängar. Sedan gick vi ner och bytte bajsblöja på Ester också. Folke tittade lite på Folkes andra TV-favoriter Små Einsteins och Ester bläddrade i en Barbapappabok.

Vi packade Folkes lilla vagn med hink, spade och en lastbil från sandlådan, satte Ester i enkelvagnen och gick iväg till lekparken. Efter en knapp timmes lek där - mest gungande - så gick vi hem igen för att äta lunch. Ester somnade i vagnen och medan jag förberedde lunchen tittade Folke lite på Teletubbies.





Lunch
Folke fick "pastablommor" dvs färsk tortellini som är en av hans favoriter, men han åt inte så mycket, han var för trött. Han drack två glas mjölk med sugrör och lite vatten, han var nog mest törstig efter förmiddagen i lekparkens gassande sol. Jag fick ett par matiga mackor med keso.

Eftersom Folke var så trött och Ester redan sov så körde jag bil-tricket på honom efter lunchen. Jag satte honom i bilen med nappen och gick och "fixade lite grejer". Fem minuter senare, kvart över tolv, sov han som det barn han är och fick baby-watchern som sällskap i bilen.

Medan barnen sov småpysslada jag lite här hemma och la mig sen i soffan och slumrade en halvtimme till Sommar i P1 med Anne Sofie von Otter men blev nästan mer slö än pigg av det...

Folke vaknade vid två och vi lyssnade på sista delen av Sommar i P1 tillsammans. Det var mycket klassisk musik som han gillade. Och så satt vi och bläddrade i en kokbok med grill-recept. Folke hittade mycket som han tyckte såg gott ut. Ester vaknade vid tjugo över två och fick lite lunch medan Folke var ute och letade efter sniglar.


Eftermiddagen
Efter byte av Esters bajsblöja lekte barnen lite inne i vardagsrummet. Folke kastade klossar och lekte med bilar och Ester pysslade lite.

Vi hade fruktstund vid halv fyra och åt kiwi tillsammans ute på verandan. Sedan tittade Folke lite på TV (igen - det var värst vad mycket TV det blir på en dag, även om det är korta stunder). Ester lekte med några böcker och när hon tröttnade på det så tog vi en trappklättring till och då blev hon så glad och nöjd så.

Vid halv fem tog jag fram middagsköttet och la det i marinad. Efter det ville Ester inte leka själv mera utan ville helst vara i mammas trygga famn, i alla fall tills Folke kom och började leka med en boll. Då ville hon gärna vara med honom och jag kunde passa på att skrapa potatis och förbereda lite mat. Mårten kom hem tjugo över fem och strax innan dess hade Ester gått på riktigt för första gången och tagit sex steg i en följd!

Mårten satte på grillen och Ester fick lite mat medan Folke åt lite morot och stojade runt. Efter maten fick Esse lite manikyr av pappa. Jag gjorde i ordning potatisarna och sedan åt vi. Men alldeles innan vi skulle äta ville Folke byta blöja, så då gjorde vi det. Under tiden vi åt lekte Ester med rutschkanan.




Kvällen
Efter maten fick Esse bada lite medan Mårten och Folke plockade undan efter middagen. När Esse var färdigbadad och pyjamasad så fick även jag hoppa in i duschen. Under tiden så läste Mårten och la pussel tillsammans med barnen.

Vid kvart i åtta var det grötdags efter en hel del busande och klättrande på Folkes lilla soffa. Återigen behöve Folkes blöja saneras - han är inte helt kry i magen - och sedan var det gröt. Ester ville först inte ha men med lite övertalning och lite fruktpuré så gick det bra. Sedan var det dags för tandborstning.


Mellan åtta och nio pågick läggningskampen. Ester ställde sig och skrek och hoppade i spjälsängen så fort man lämnade henne men hon somnade tillslut. Folke var uppe och knatade flera varv innan han (två gånger) blev deporterad till sin spjälsäng. Där fick han tillslut lyssna på lite musik innan han somnade.

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...