måndag 28 januari 2013

En lång dag

Idag har vi haft vanlig skoldag nästan hela dagen. Skoldagen är indelad i sex 50-minuterslektioner och vi hade fyra av dessa. De sista två lektionerna gick vi en rundtur i Lugo tillsammans med Faustino - som är vår gode vän, lärare i grekiska och latin och även biträdande rektor på skolan.

Eleverna hade alla haft en bra helg verkade det som och många hade tillbringat söndagen med släktingar på landsbygden. Min grupp jobbade bra men hade mycket att prata om så det bubblades en hel del medan de jobbade med olika uppgifter.
Klassrummet som vi har till vårt förfogande ligger högst upp i skolan, på fjärde våningen, så vi får lite motion av att gå upp dit flera gånger per dag.

Efter fjärde lektionen tog Faustino oss med på en rundtur i Lugo. Vi gick till Plaza Mayor där de romerska grundarna av staden står staty, vi var inne i katedralen och tittade (som är byggd med katedralen i Santiago de Compostela som förlaga), vi gick en bit uppe på la muralla och avslutade med el mercado - som tyvärr precis hade stängt när vi kom dit, så det får vi ta en annan dag.

Sedan var det lunchdags och alla gick hem till sina respektive familjer och åt lunch. Vid fyra träffades vi utanför skolan igen och gick till Museo Provincial de Lugo dvs motsvarande länsmuseet. Även här guidade Faustino oss.
Faustina berättar om La Muralla
takmålningarna som kom fram under restaureringen förra året
San Froilán - Lugos skyddshelgon
den lilla butiken som säljer rep, snören och band av olika slag...
paraplyaffären
solen sken på Plaza Mayor utanför el Ayuntamiento
El claustro del museo provincial de Lugo
ett mosaikgolv från romartiden som hittats under ett hus och som flyttats - närapå intakt till museet
föräldramöte
När Katarina och jag ätit middag - efter föräldramötet - och var tillbaka på hotellet hade klockan redan hunnit bli strax efter nio. Då hade vi varit igång i mer än tolv timmar (och ännu inte planerat morgondagens lektioner).

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...