torsdag 31 januari 2013

En galen dag...

I dag känns det inte som om vi fått något gjort... Vi började visserligen skoldagen i klassrummet men sedan kände sig en elev inte bra så jag fick gå med henne till vårdcentralen. Som tur var var det ingen fara med henne, men det gick bort en hel del tid. De övriga eleverna i gruppen fick ta med sig sina övningar och sätta sig på ett café medan jag var borta. 

Vid ett-tiden gick vi till la Casa de los Mosaicos för se resterna av ett stort romerskt hus från 200-talet. Huset sträcker sig över en yta av 5000kvm och museet visar ca 300kvm av detta. 
c
Sedan gick vi förbi el mercado och visade eleverna hur det ser ut där. De uppskattade inte att se los cachuchos - grishuvudena... Det var trevligt och lärorikt att vara på utflykt, men fick inte någon tid för fler lektioner.
Våra fina elever utanför marknaden
cachucha
i förgrunden en bläckfisk - pulpo
Katarina och jag gick och åt lunch och sedan var vi tvungna att gå tillbaka till skolan eftersom våra Comenius-elever idag skulle bli filmade för TV. Tyvärr hade kameramannen haft kameran ute igår - och det regnade ju då - så när kameran kom inomhus immade den igen så vi fick vänta. Efter ca en timme fick han tag på en hårtork... men det funkade inte. Efter en och en halv timme sa de att en kollega kunde komma med en annan kamera, men det skulle ta en timme till. Vi avböjde. Vi får se om de får till det någon dag nästa vecka...
Elever, lärare och journalist väntar...
TV-fotografen fönar sin kamera

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...