söndag 19 juli 2009

En ny fas...

När det gäller barn så är det så lätt att trösta sig med att alla nya infall de får är en fas - som går över... Men trots detta tycker jag att det är både jobbigt och frustrerande att Ester för det första inte vill somna på kvällarna och sedan envisas med att vakna klockan fem.

I dag fick hon gröt och sedan nästan en hel banan vid sjutiden, efter att ha gnölat omkring och lekt sedan 6.30 då jag gick ned med henne. Sedan somnade hon mätt och nöjd i vagnen. Den lilla mamman är nu ensam vaken i ett hus av sovande familjemedlemmar med småregn och gråmulet väder utanför fönstret.

Jag undrar även HUR det ska gå till att få flickungen att sluta amma. För vaknar hon inte fem så vaknar hon ytterligare några timmar tidigare och ska promt ammas för att kunna somna om. Snart tio månader är hon, är det inte dags nu att lägga av med det där tuttandet? Det är väl ändå mest blask kvar i brösten nu och hon kan omöjligt stilla någon hunger med det. Det är bara av gammal vana hon vaknar och skriker tills hon får bröstet.

Jag vägrar nämligen att byta bröstet mot en flaska välling - för då kan vi bli fast i ett vällingträsk som inte tar slut på flera år framöver. Enligt BVC så behöver hon inget tillskott av mat på natten. Den lilla kroppen klarar sig tills det är morgon. Det gäller bara att hon ska fatta att det inte är morgon förrän tidigast klockan sju.

Hur lär man en liten bäbisflicka att det är dags att skaffa en ny sovrutin. Förslagsvis hela natten!

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...