tisdag 21 juni 2011

Sommarlov!

I dag gick barnen sista dagen på dagis för den här terminen. Nu är det sommarlov! Fastän det regnade - ösregnade - spöregnade - åskade - mullrade - duggade - mest hela dagen.

En av planerna för den här sommaren var tidigare att Ester skulle bli blöjfri, men det har hon redan klarat av.

För ett par-tre veckor sedan ville hon, en dag, gå till dagis utan blöja. Det gick sådär och hände flera olyckor under dagen. Sedan var det blöja som vanligt i några dagar innan vi testade igen och sedan dess har hon varit utan blöja dagtid. Det har hänt väldigt få olyckor.

Men det räckte inte med det. Plötsligt en kväll, förra veckan, skulle hon inte ha blöja på natten. Så vi testade det också - och det har gått galant. Ester är nu en stor tjej som har slutat - helt och hållet - med blöja.

Folke har ju inte haft blöja på länge men nattetid är han inte redo att sluta ännu. Hans hormoner har inte kickat in och dessutom tror jag att han sover för djupt. När han väl somnat är han väldigt svårväckt.

Att sommaren är här märks på barnens sovtider. De har väldigt svårt att somna och det känner jag igen från förra sommaren. Men nu när de inte ska upp till dagis längre så får det väl vara så - det blir sovmornar istället och det kan ju blir skönt som omväxling. Mitt jobb blir att "trötta ut dem" under dagarna så att de somnar av utmattning...
kenyit

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...