måndag 13 september 2010

Första dagen på nya förskolan


I dag började inskolningen på nya förskolan. Både Folke och Ester var glatt förväntansfulla. Ester går på småbarnsavdelningen Bofinken och Folke med de stora barnen på Sidensvansen.

Vår dagis-dag började klockan nio och när vi kom till förskolan var alla de andra barnen utomhus. Det hade precis börjat regna så vi satte på barnen deras galonisar och stövlar och var ute på gården. Jag var med Ester och hon ägnade större delen av tiden vi var ute till att klättra i klätterställningen. Strax innan tio gick vi in för det var så många av de små barnen som var genomsura efter att ha suttit i diverse vattenpölar och lekt hela morgonen.

Folke spelade lite basket, hoppade i vattenpölar, sprang runt leksaksskjulet och gungade lite medan Mårten försökte undkomma regnet. Sidensvansarna gick in strax innan lunch och lekte lite innan lunchen. Bofinkarna lekte inne en timme innan det var dags för lunch. Vi läste lite böcker och lekte med klossar och bilar.

Till lunch var det köttbullar med potatis och sås som förskolans egna kokerska Elisabeth hade gjort. Både Folke och Ester åt med god aptit på sina respektive avdelningar. Efter lunchen var det dags för Esters kompisar att vila och vår första dag var slut.

När Mårten och Folke kom från Sidensvansen åkte vi till Stinsen och fikade lite och köpte lite nya kläder till Folke. Han behövde både byxor och tröjor.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Verkar positivt med nya dagis! Härligt med kokerska på plats, nylagad mat där kanske tom barnen får vara med o hjälpa till är både livskvalitet o hälsofrämjande!
Och så får vi nu förstås anledning att läsa vidare i fågelböckerna om alla stora o små fåglar.

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...