jättemycket, tunt skivad potatis tillagas mjuk i olivolja... |
...tillsammans med en massa lök. |
En hel massa ägg vispas ihop i en separat skål. |
Maria rör ihop lök och potatis i stekpannan. |
Potatis- lök- och äggsmeten häller man tillbaka i stekpannan och steker tills man får en yta på undersidan. Sedan stjälper man upp den på ett fat eller liknande, vänder på den och låter den glida tillbaka ner i stekpannan igen för att få en stekyta på den andra sidan. Hur mycket man steker tortillan beror på tycke och smak beroende på hur krämig man vill ha den.
Pilar har hällt tillbaka potatis- lök- och äggsmeten i stekpannan... |
...och stjälper upp den på ett fat. |
Tortillan blev gudomligt god och både vi vuxna och Folke & Ester åt tills vi storknade. Trots det blev det en bit kvar till en annan dag.
Katarina, Pilar, Maria, jag och Ester foto: Folke |
Tortillan gick nästan åt... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar