söndag 26 maj 2013

Tortilla Española

Sista kvällen här i Sverige bjöd Maria och Pilar på tortilla española. Jag dokumenterade givetvis händelseförloppet...
jättemycket, tunt skivad potatis tillagas mjuk  i olivolja...
...tillsammans med en massa lök.

En hel massa ägg vispas ihop i en separat skål.

Maria rör ihop lök och potatis i stekpannan.
När potatisen och löken har mjuknat och sjunkit ihop så lyfter man upp potatis- och lökblandningen ur oljan med en hålsil eller liknande och rör ner den i äggsmeten.Oljan som är kvar i pannan häller man av (och om man är en riktig spansk husmor så sparar man den och använder den igen).

Potatis- lök- och äggsmeten häller man tillbaka i stekpannan och steker tills man får en yta på undersidan. Sedan stjälper man upp den på ett fat eller liknande, vänder på den och låter den glida tillbaka ner i stekpannan igen för att få en stekyta på den andra sidan. Hur mycket man steker tortillan beror på tycke och smak beroende på hur krämig man vill ha den.
Pilar har hällt tillbaka potatis- lök- och äggsmeten i stekpannan...
...och stjälper upp den på ett fat.
Tortillan blev gudomligt god och både vi vuxna och Folke & Ester åt tills vi storknade. Trots det blev det en bit kvar till en annan dag.
Katarina, Pilar, Maria, jag och Ester
foto: Folke
Tortillan gick nästan åt...

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...