söndag 8 juli 2012

La Manga - España

Efter midsommar inledde vi sommaren med något (för oss) så ovanligt som en utlandsresa. Vi åkte tio dagar och hälsade på farfar och Marie i La Manga som ligger mellan Cartagena och Torrevieja på la Costa Calida vid Mar Menor. Vi flög till Alicante och hyrde en bil där.
Tidig morgon, strax efter 4, på Arlanda.
dotter, mamma, son på flygplanet
Trots att vi gick upp så tidigt och åkte hemifrån vid fyra-tiden så var båda barnen vakna större delen av flygresan. Ester slumrade till en timme mot slutet av resan. De fick den fyra timmar långa flygresan att gå. Sedan somnade de dock snabbt i bilen på väg från Alicante till La Manga.



pappa, dotter, son
Vi kom fram till La Manga vid halv-tolv tiden och efter att ha ätit en god lunch tillsammans med Hasse, Marie, Oscar och Hanna (som också var i La Manga innan de åkte vidare till Alicante för att återvända till Sverige) invigde vi trötta och bleka den fantastiska stranden.
Marie och farbror Oscar
Hanna och farfar Hasse
Oscar och Folke läser efterrättsmenyn
  
  
 Vi tillbringade sedan de flesta dagarna vid Medelhavets strand och barnen blev snabbt vattenvana. Ester tillbringade mer tid i vattnet än Folke dock.
Lunch åt vi oftast hemma och passade på att vara inne under dagens varmaste timmar, sedan gick vi tillbaka till la playa framemot eftermiddagen.
     
 Vissa kvällar åt vi ute andra lagade vi god mat hemma. En kväll var vi på en kinesisk restaurang och åt gott.
en galen Folke
och en lika galen Ester
Mårten grillar lax- och tonfisk-kotletter
farfar och barnbarnen
Eftersom det var fotbolls-EM samtidigt som vi var där tillbringades några viktiga kvällar framför TVn. Det var roligt att det var Spanien som vann.

En kväll gick vi till en nyöppnad restaurang bara nåt kvarter hemifrån. Jag, Marie och barnen åt pizza medan pappa och farfar åt Buey de piedra - oxfilé som de stekte på en uppvärmd sten direkt vid bordet.
        
Ester presenterade sig artigt för mannen i baren Me llamo Ester Qué tal? och fortsatte sedan med både servitrisen och kokerskan. Det blev ett riktigt barhäng!
  
Här sitter vi vid Wi-Fi-stolpen utanför mataffären Árbol och kopplar upp oss mot omvärlden med våra telefoner...
På söndagen var det marknad i La Manga. Vi gick dit i solgasset och värmen och kollade läget, på eftermiddagen pustade vi ut på stranden
     
En dag mot slutet av vår vistelse i Spanien åkte vi till Torrevieja och träffade Mårtens arbetskamrat Stefan och hans familj. Det var mycket trevligt. Vi gick ut på den långa, långa piren, hängde lite i en av lounge-barerna på kajen och gick sedan efter strandpromenaden där vi satte oss och åt glass.
 I parken utanför radhuset i La Manga finns det en lekpark dit barnen gick med Marie några gånger.
 Kväll/natt i trädgården efter middagen men innan läggdags.
nästan fullmåne
Sista förmiddagen i La Manga tillbringade vi på la playa. Efter lunch packade vi ihop våra pinaler och begav oss iväg till flygplatsen i Alicante för att åka hem.
Folke och Mårten med strandpackningen
jag på väg till stranden
Under våra tio dagar i La Manga plöjde jag igenom sex romaner...
 På flygresan hem var båda Folke och Ester vakna hela tiden eftersom de hade sovit gott i bilen hela vägen från La Manga till Alicante.
  Fullmånen följde oss från Spanien till Sverige och vi såg den från flygplansfönstret under resan hem.
 Är vi i Sverige nu?, undrade Ester och travade iväg tillsammans med Folke när vi hade hämtat våra väskor.

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...