måndag 28 november 2011

Fia med knuff

Måndagen avslutades med ett rafflande parti Fia med knuff. Ester gav upp efter att ha gått i mål med halva sitt lila lag och pappa Mårten vann.
Folke hjälper Ester, så hon inte hoppar fel.
Det är kul att Ester har blivit så stor, hon kan både spela Fia och Memory nu - det gick inte i somras - då fattade hon inte hur man gör och det slutade bara med att Folke blev frustrerad och arg.

I går var det första advent och trots att alla (utom jag) var sjuka och hängiga tog vi tillfället i akt, när andan föll på, att julpyssla lite. Vi tog slut på alla tomma toapappersrullar vi kunde hitta och löste avsaknaden av flörtkulor med julgranskulor.
Folke limmar på sin raket med en gran.
Ester målar på sin ängel med julgranskulehatt.
Ester ängel; Folkes raket med en gran; Folkes ängel; Esters pepparkaksgubbe med ögonbindel; Mammas gubbe med vingar; Pappas två ännu-inte-färdigställda gubbar.
I dag har Ester varit på dagis, hon hade orkat med dagen och hade gott om krafter kvar när hon kom hem också. Hon är inne i en kram- och puss-period och det är mest jag som är offret. Hon knyter fast sig runt halsen på mig och överöser mig med pussar. Det är mysigt på gränsen till jobbigt... Hon hade varit kramig på dagis också och kramat mycket på fröknarna.

Folke har fortfarande feber, uppåt 39 grader, som pendlar upp och ned. Ena stunden fryser han och sedan svettas han. Efter att han fått alvedon är han pigg ett tag men sen tar influensan över igen. Jag undrar hur länge det ska hålla på. Han har varit hemma sedan i måndags - förra veckan...

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...