lördag 29 oktober 2011

Äntligen tandläkaren!

För knappt två veckor sedan fick vi en kallelse till Folktandvården. Ester hade fått en tid att gå till tandläkaren idag klockan ett. Åh vad hon har längtat!

Hon har en inte helt utvecklad tidsuppfattning ännu och slänger sig med tidsuttryck som "i morse", "i dag" och "i förrgår" utan att egentligen veta vad hon pratar om, så att hon skulle till tandläkaren "nästa vecka" var obegripligt (och därför något frustrerande för oss föräldrar).

"Ska jag till tandläkaren idag?" frågade hon oss närapå varje morgon förra veckan. Och sen blev hon sur när det inte var "i dag" utan om obegripliga "två veckor". Efter hand har frågorna, som tur är, mattats av. Och äntligen blev det dags. Pappa Mårten hämtade Ester på förskolan och nu har hon, till slut, fått gå till tandläkaren. Till en början var hon jättebra på att gapa - hon var bäst av alla som tandläkaren hade träffat idag - men sen tröttnade hon... Efter lite lock och pock (bl.a. lovade pappa att ta kort på henne) så fick tandläkaren skrapa bort lite tandsten på henne.

När jag kom hem och frågade vad hon hade fått göra hos tandläkaren så svarade hon att hon hade fått "gapa, och skölja, och spotta". Hon hade fått både ett bokmärke och en ballong, en ny tandborste och en liten tub med tandkräm, och en reflex!

Som ni förstår var storebror mäkta avundsjuk men han kommer att få gå dit till våren...



Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...