måndag 28 september 2009

Ny äppelsort

I ett buskage mellan mina föräldrars tomt och radhuslängan så har det växt upp ett äppelträd. Mina föräldrar antog att det var deras äppelträd som står strax bredvid som hade självsått en telning på allmänningen.

I går var det Hersby marknad och en äppelexpert var där och när pappa pratade med henne så nämnde han det självsådda trädet. Hon sa att detta är mycket ovanligt och undrade om pappa hade jämfört äpplena från sitt träd med äpplena på det nya trädet - och var säker på att även det nya trädet är en Gul Rickard.

Sagt och gjort. Pappa går hem och jämför och det visar sig att äpplena är lika, men inte samma. Så han beger sig tillbaka till äppelexperten som berättar för honom att det är en ny sorts äpple som växer i buskaget. Det är antagligen någon korsning mellan två äppelsorter. Ett bi eller en geting har varit och surrat i olika äppelblommor och resultatet har blivit en ny sorts äpple!

Äppelexperten kommer att ympa från denna nya äppelsort och bad pappa - som är upptäckaren av äpplet - att ge det ett namn. Så numer finns det en äppelsort som heter Fågelsången eller fågelsångsäpple - efter området i Sollentuna där äppelträdet växer.

Är inte det lite coolt så säg?
{#lang_emotions_apple}

Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...