söndag 5 januari 2014

Lunch och middag

I förmiddags ringde Katta och Jonas och undrade om vi skulle med till Tegelhagen och grilla korv. Jaa! Om någon ringer oss och har en plan är vi jättebra på att göra saker med våra barn på helgerna men annars stannar det mesta vid att "vi borde göra något".

Mårten skulle iväg och ha taktikmöte med veteranlaget i innebandy han är med i så det var jag och barnen som skulle få hjälp att komma ut i skogen. Ester gömde sig under köksbordet och Folke kurade tjurigt ihop sig i TV-soffan. De ville INTE gå ut och ville INTE följa med... eftersom det inte var frågan om något fritt val så fick vi tillslut på dem deras kläder och ytterkläder och jag åkte iväg ner mot Edsviken med en butter Folke och en gråtande Ester i baksätet.

Men tänk vad fort humöret kan svänga. Vi behövde bara komma fram till Katta och Jonas så var barnen glada igen. Noah satt i en vagn och grillkorven i en annan vilket gav Folke och Ester möjlighet att skjuta varsin vagn genom skogen. Vilken höjdare!

Vi gick till någon slags regnskydd/grillplats och tände vår brasa, täljde grillpinnar, grillade korv, lekte lite kull, fikade lite och gick hem igen. Ester och Liv ville gå själva hem men eftersom de inte fick gå själva i förväg släpade de benen efter sig så de kom på efterkälken och gick där - en rosa och en lila och konverserade hela vägen hem. Vilken härlig dag.

Sedan lämnade jag kvar både Folke och Ester hos Liv och åkte hem. Strax ska vi tillbaka och äta middag ihop. Det blev en spontan heldag med Katta, Jonas, Liv och Noah.
en rosa och en lila
 
 
Esters täljdebut - hon tyckte att det var jätteroligt
 
 
 
 
 
en liten buse



Inga kommentarer:

Kanske vill du läsa något av dessa inlägg också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...